Heyet Raporu Nasıl Alınır?
Öncelikle Sağlık Kurulu işlemleri için 182 den randevu alınması gerekmektedir. Heyet günleri hafta içi hergün ancak engelli raporları Salı, Çarşamba ve Perşembe günleridir. Randevu günü direkt sağlık kurulu başvuru yapılır işlemlerle ilgili kayıt açılır.
Heyet Raporu Nedir, Nasıl ve Neden Alınır?
Başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra gerekli olan sağlık kontrolleri yaptırılabilir. Başvuruyu yapan kişiye yetkililer tarafından hastanenin hangi birimlerinde hangi testlerin ve muayenelerin yapılacağıyla ilgili bilgi verilmesi gerekir. Sonrasında, ilgili birimlere giderek işlemlerinizi yaptırabilirsiniz. Eğer hasta o dönemde zaten hastanede yatıyorsa doktoru tarafından da yönlendirilebilir. Bu şekilde olursa işlemler biraz daha hızlı ilerleyebilir. Eğer hasta tamamen yatağa bağımlı haldeyse, hastane görevlileri çoğu zaman hastanın hastane içinde transferi için yardımcı olurlar. Tahlil ve muayene işlemleri tamamlanınca çıkan sonuçlar hastaya veya yakınına teslim edilebilir. Bunların ayrıca sağlık kurulu birimine de teslim edilmesi gerekir.
Tüm evraklarınız tamamlandıktan sonra sağlık kurulu tarafından incelenir. Kurulda görevli hekimler tarafından hastanın sağlık durumuyla ilgili ortak kanaat rapor halinde düzenlenir ve imzalanır. İmza süreci kurul toplantısında tamamlanabildiği gibi, toplantıdan sonra hekimlerden tek tek imzaları alınarak da tamamlanabilir. Bu işlem hastanenin kurallarına ve işleyişine göre değişken bir sürede sonuçlanmaktadır. İmzalardan sonra heyet raporu artık hazır hale gelmiştir. Sağlık kurulu biriminden teslim alabilirsiniz.
Engelli raporları için maksimum teslim süresi 15 gündür. Diğer Raporlar 3 iş günü içerisinde e-devlet uygulamasından alabilirsiniz.
Heyet Raporu İçin Hangi Belgelerin Tamamlanması Gerekir?
Engelli Rapor
- Heyet raporu istenildiğine dair dilekçe (indirmek için tıklayınız)
- Hastalıkları ile ilgili rapor fotokopileri
- Bir yıllık eczane ilaç çıktısı
Büyük Heyet Raporları ( Silah,Memurluk,Eğitim, Özel Güvenlik, İşe giriş vb.)
- Bir yıllık eczane ilaç çıktısı
Diğer Raporlar
Tek tabip raporları, İlaç Raporları, İstirahat raporları uzman hekim tarafından sistem üzerinden gönderilmektedir.
**Ehliyet Raporları için öncelikle Sağlık Ocağına başvurulması gerekmektedir. Ancak Sağlık Ocağı sevkiyle hastanemizde Ücretli olarak bakılabilmektedir. Sevki alınmadığı durumlarda hastanemiz tarafında heyet başlatılmaktadır.
**Adli Heyet Raporları için Mahkemeden üst yazı getirilmesi gerekmektedir.
Heyet Raporu İçin Ödenecek Ücret Ne Kadardır?
2022 Bütçe uygulama talimatına göre, Heyet Raporlarından alınacak ücretler;
Silah Ruhsatı için : 1500 TL
Diğer Büyük Heyetler : 1250 TL
Tek Tabip Rapor : 300 TL
Bilgi için:
Sağlık Kurulu Dahili No 1051