Beyaz Kod Tatbikatı Yapılmıştır 25.11.2020
31 Mart 2022

HASTANEMİZDE BEYAZ KOD TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR.

Hastanemizde meydana gelen acil durumları ilgili hastane personeline iletebilmek için kullanılan  “Beyaz Kod “ tatbikatı gerçeği aratmayacak şekilde yapılmıştır. Beyaz kod olası bir kavga, taciz ve sağlık çalışanına yönelik bir tehdit olduğu zaman olay yerine en yakın olan güvenlik görevlilerinin intikal ederek olayı çözümlemesi ve kayıt altına alınmasıdır. Sunulan hizmetin kalitesini arttırabilmek için belirlenen senaryoya göre tatbikat başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Senaryoya göre hastanede Covid servisinde yatmakta olan hastasını ziyaret etmek isteyen hasta yakını Başhekimlikte yetkili bir kişi ile görüşmek ister. Başhekim Yardımcısı Uz.Dr. Mazhar Yalçın hasta yakınıyla ilgilenmesine ve görüştürmeme sebebini açıklamasına rağmen hasta yakını agresif hareketler sergiler.Uygun olmayan sözler kullanmaya başlayınca  “Beyaz Kod “ verir. Beyaz kod ekibi olay yerine geldikten ve gereken müdahaleyi yaptıktan sonra ortam sakinleşir.

Tatbikat organizasyonundan Sorumlu Başhekim Yardımcısı Uz.Dr.Mazhar Yalçın ‘ İşleyişi değerlendirmek, eksiklikleri tespit etmek amacıyla yapılan tatbikatın başarıyla gerçekleştiğini, amacı insanlara yardım etmek ve onları sağlığına kavuşturmak olan pandemi döneminde fedakarca çalışan sağlık çalışanlarının güvenli bir ortamda çalışmaları onlara verilen değerin bir göstergesidir’ dedi.

WhatsApp Image 2020-11-25 at 13.44.54.jpeg

WhatsApp Image 2020-11-25 at 13.44.55.jpeg